10
дек.

С какво се хранят ноктите и кожата

Ръцете са „визитна картичка“ за всяка жена. Разкриват начина на живот, стил, социален статус. Показват напредването на възрастта, сигнализират за някой здравословни проблеми и детайли по предпочитаното ни меню. Всяка дама иска да има красиви ръце и нокти, нали? Ще ви разкрием някои от основните храни, които трябва да присъстват на трапезата ви. Добрите новини са, че повечето от тях са лесно достъпни, евтини, вкусни и разнообразни. Много от тях ще ви помогнат да поддържате тънка талия и не на последно място, това което е полезно за ноктите ви е полезно и за красива кожа и коса. Вижте нашия списък, за да откриете, че простотата не изисква само жертви, тя може да бъде и много вкусна.

Витамин A – той се съдържа в зеленчуци с жълт и оранжев цвят – моркови, тиква, сладки картофи, и други. Зимния сезон е благоприятен за набавянето им, те са в изобилие, а и възможностите за приготвяне на вкусни ястия с тях са разнообразни. Зелените листни зеленчуци като спанак и броколи също са богати на витамин А. За всеки които не могат без местни продукти, има добра новина, също – черен дроб, масло, мляко и яйца. Лишаването на организма от този важен витамин може да направи ноктите сухи, чупливи, да забавя растежа им.

Витамини от група B – има ги в много растителни и животински продукти. Банани картофи риба тон черен дроб леща. Витамин C – недостигът му често се появява при бързото образуване на кожички около ноктите. Набавяйте си го от цитрусови плодове, ягоди, червени чушки, магданоз и спанак.

Витамин Д – ни осигуряват топлите лъчи на слънцето, разбира се никак не е нужно да стоите прекалено дълго на силно слънце, това ще е по-скоро вредно за вас и кожата ви. Прекарвайте на открито достатъчно но не е прекалено. Хапвайте сирене, черен дроб, сьомга и яйца. Можете да приемате витамин Д по една капка седмично зимния сезон като профилактика срещу остеополоза. Витамин Д е много важен за здравето ни и е добра идея да проверите показателите му с годишните си кръвни изследвания.

Витамин Е – зелени листни зеленчуци, растителни масла черен дроб. Нужни са ни за здравословните киселини Oмега-3, Омега 6 съдържащи се в риба, ленено семе и масло. Кой не знае, че млякото и сиренето изобилстват от калций, който прави ноктите здрави и предпазват от изсушаване. Нуждаем се също от желязо и цинк и сяра, за да се радваме на здрави и красиви нокти. За да наситите и външно ноктите и кожичките си с витамин Е и да имате трайни резултати, препоръчваме да ги подхранвате с масла за тази цел,чрез масажни движения ежедневно.

Казано на кратко, включвайте в менюто си разнообразни и вкусни храни. Не прекалявайте с нищо и не се лишавайте от ценни вещества. Радвайте се на слънцето носете меки ръкавици, когато е студено пазете ръцете и ноктите си от агресивни препарати. Не забравяйте, колко много работа извършват постоянно им се отблагодаряваите, като ги глезите от време-навреме с подходящ крем и масла. Така ще се радвате на красиви и нежни ръце и здрави нокти. В нашия салон за красота ДЕВА ще получите консултация от професионалисти за вашата кожа и нокти, кое средство е най- подходящо, за перфектната грижа❣️